Over De Transitie Kamer

Wij maken ruimte voor transities van MENSEN

over De Transitie Kamer

We maken ruimte voor echte verandering

ORGANISATIE

De Transitie Kamer is een blended learning en advies organisatie. We brengen mensen in beweging, creëren ruimte en inspireren. Dat geeft energie.

Energie voor een verandering, strategisch opleiden of een reorganisatie die nodig is om te blijven groeien. Als bedrijf en als mens. We helpen door het bedrijf in de goede richting te zetten en de mensen structureel te ontwikkelen en begeleiden.

onze visie

We voorzien onze klanten van praktisch advies, kritische succesfactoren en tools, waardoor zij ook echt veranderingen (transities) kunnen doormaken en medewerkers (strategisch) kunnen opleiden en begeleiden.

Daarmee worden onderwerpen die als lastig worden ervaren (zoals veranderingen), weer overzichtelijk, makkelijker door te voeren en sneller succesvol te maken. 

onze kracht

Onze kracht ligt in het vrijmaken van veranderenergie bij mensen langs een verandervisie.

Wij inspireren en helpen hen met nieuwe inzichten, kennis, blended training, zelfinzicht, personal coaching, praktische interventies en tooling. Vanuit kracht de verandering maken die nodig is.

De Transitie Kamer werkt pragmatisch, is confronterend, helpend en inspireert vanuit een sterk kennis- en ervaringsfundament.

Tools die ondersteunen bij succesvolle transities

Programma's voor trainingen

Programma's voor live trainingen die ondersteunend werken bij specifieke transities.
Lees verder >>

Online trainingen

Programma's ter voorbereiding op live sessies, voor herhaling en versterking van het geleerde en een snelle onboarding.

Online academy op maat

We helpen bij het opzetten van een eigen online academy, waardoor ontwikkelen een continu proces wordt en kennis behouden blijft.
Lees verder >>

Trainingen van eigen materiaal

Overdracht en behouden van kennis en vaardigheden opgebouwd binnen uw organisatie worden steeds belangrijker. Digitaliseer en optimaliseer.
Lees verder >>

Assessments, scans en testen

Ontdek sterktes, zwaktes en groeipotentieel. Zorgen voor de juiste input om zeer effectieve ontwikkeltrajecten te maken.
Lees verder >>

Versterking van het geleerde

Elke training bestaat uit leren, oefenen en versterken van het geleerde over tijd, zodat echte gedragsverandering plaatsvindt.
Lees verder >>

Coaching

Versnel resultaten door coaching op accountability, productiviteit, executie en gedragsverandering voor maximale ROI op trainingen.

Train de Trainer | Train de Coach

We trainen in-house trainers en coaches zodat ze op een continue basis onze methodiek kunnen inzetten. Houd de trainingsmogelijkheden in huis.

De 3 grootste obstakels voor transities

Change managers en transformationele leiders anticiperen 3 grote obstakels bij het beginnen van een transitie.

48.8%
Betrokkenheid

Medewerkers zijn niet meer betrokken bij of moe van veranderingen.

41.3%
Structuur / Systemen

De organisatiestructuur en -systemen beperken het succes.

41.2%
Cultuur

De cultuur  moedigt niet het gedrag aan waarmee we een voorsprong nemen.

Samenwerken met De Transitie Kamer?

Aard van de Samenwerking

  • Wij werken in vrijwel alle gevallen een langere tijd samen, zodat we werkelijk in staat zijn met elkaar die veranderingen door te maken, die de uitgangspunten vormen van onze samenwerking: jullie doelstellingen. Daarom werken wij bij voorkeur met jaarafspraken.
  • Incrementeel en consistent.
  • Zie ons meer als partner/collega, die inzetbaar is op meerdere terreinen.

Inzet van Capaciteit

  • Er wordt altijd een initiële capaciteitsafspraak over de inzet van De Transitie Kamer gemaakt, uiteraard afhankelijk en in het belang van de opdracht. 
  • De Transitie Kamer kan worden ingezet voor groepstraining, organiseren en uitvoeren van workshops, teamcoaching, coaching “on the job”, ontwikkelen en uitwerken van programma’s, advieswerkzaamheden, voorzitten van vergaderingen, begeleiden van strategie sessies, e.d.. .

Evaluatie en Voortgang

  • Per kwartaal worden de samenwerking en inspanningen door partijen geëvalueerd en zo nodig heroverwogen en aangepast naar de actuele situatie. Daarbij gelden de initiële afspraken als minimum. Helder toch? 

Maak een start met groeien

Maak een start met de ontwikkeling van medewerkers, teams en de groei van de organisatie met de beproefde methode van De Transitie Kamer.

"59% van de managers met een span of control van één of twee medewerkers zeggen nooit een training te organiseren. 41% van de managers met een span of control van 3 tot 5 medewerkers zegt hetzelfde. "